Lakossági villanyszerelés

Új építésű ingatlanok villanyszerelése

Önnek nincs más dolga  -miután kiválasztotta a megfelelő ingatlantípust-, hogy a kivitelezőkkel egyeztetve valóra váltsa álmait. Amennyiben képzeletben berendezte, vagy szakértőkkel megterveztette  otthona beltéri funkcióit, berendezéseit, mi a villamossági tudásunkkal tapasztalatunkkal segítjük  ezeket megvalósulni. A fénytechnikának, intelligens megoldásoknak, beépíthető okos gépeknek csak a képzelete szabhat határt! Legyen  egy átlagos funkciókat kiszolgáló lakóépület, vagy impozáns tervezésű enteriőr, mi  mindenben a segítségére leszünk.

Használt lakóépületek villanyszerelése  tanácsok, tapasztalat

Minden alkalommal, amikor egy régi épületet felújítunk, ki kell cserélnünk a villanyszerelés néhány szakaszát, mert  a helyiségek átforgatott  elrendezése vagy a tervezett lakókomfort megváltoztatása  megköveteli  az aljzatok, világítás, készülékcsatlakozások  áthelyezését .

A tapasztalatok  azt mutatják, hogy szinte minden esetben alapvető újraszerelésre van szükségünk, nem utolsósorban a megváltozott biztonsági előírások, a helyi energiaszolgáltató előírásai és a beépítésre kerülő készülékek üzembe helyezési  előírásainak  betartása érdekében. Ezzel kapcsolatban az irányelv az, hogy 30-40 év elteltével egy elektromos berendezés már nem felel meg a vonatkozó szabványoknak és biztonsági előírásoknak.

Ha felújításról van szó, sajnos sokszor csak a beépítés látható része – kapcsolók, aljzatok – újulnak meg, a vezetékezés változatlan marad. Ezt sokan feleslegesnek tartják, mondván úgy sem látszik. Ha a használatban változás történik, mint például akkumulátor- vagy melegvíz-tároló, fotovoltaikus rendszerek vagy elektromos járművek töltőállomásainak integrálása, az épület elektromos biztonsága csökken.

Sok lakóépület elektromos berendezései nyilvánvalóan nem állnak készen az energetikai átállásra, és gyakran már rég túllépték normál élettartamukat.

A beépített elektromos rendszerek több mint kétharmada 35 évnél régebbi.
Az ebből fakadó felújítási beruházások meglehetősen eltérőek, mert számos részlettől függenek, mint a felszereltség kényelme, a ház és a lakások mérete, az építési állapot, az anyagfelhasználás és a munka mennyiségétől függő munkaerő-költségek.

Miben kell gondolkodnunk egy használt épület alaphálózatának felújításakor?

 • Régi vezetékek bontása, a jövőbeni várható fogyasztás számítása, tervezése
 • Esetleges hálózatbővítés, mérőóra szabványosítás
 • Teljes belső felújítás: vezetékek, dobozok, kötődobozok, lakáselosztó beépítése
 • Az épület felkészítése a jövőre: napelem, energia  tároló, e-töltő…stb
 • Szerelvényezés

Lakossági házon belüli villanyszerelés esetén viszont meglehetősen változó a költségtényező.

Lehetősége van olyan elektromos berendezéseket rendelni, amelyek felső kategóriásak és rendelhet olyan felszerelést is, amely átlagos. A villanyszerelésben azonban nem dolgozhatunk sivár minőséggel, minden általunk beépített termék megfelelő minőségi dokumentumokkal, szabványnak megfelelő igazolásokkal tanúsítványokkal rendelkezik.

Egy árajánlat rendkívül eltérő lehet, tekintve a lakóépület típusát, méretét, vagy azt, hogy az árajánlat kiadásáért felelős vállalkozás mennyire körültekintő az Ön igényeivel kapcsolatosan.

Ne feledje, épülete villamos megújulása biztonságosabbá, értékesebbé teheti ingatlanát!

A modern berendezések beépítése értéknövelő tényező, de hiába szeretne egy 40 éve villanyszerelt épületbe korszerű elektromos fűtést, autótöltőt, napelemet, kitűnő háztartási gépet elindítani ha a falban futó vezetékek elavultak, életveszélyesek, működésképtelenek.

Átalakítás előtt javasoljuk, hogy tervezze meg lakásának belső elrendezését, hogy a beépítendő villamossági eszközök a megfelelő helyre kerüljenek.
Amennyiben épületfelújítást tervez, mindenképpen vizsgáltassa át épületét az 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet szerint. Az átvizsgálásból kiderül a villamos rendszerének állapota, terhelhetősége, kiderülhet hogy átalakításra, vagy teljes cserére kell számítania. Lakóépületét a saját életvitelére, energia fogyasztására tudja méretezni, így felújított otthona biztonságos, és használható lesz, mely hosszú távon örömet okoz Önnek és családjának.

Tevékenységek (villanyszerelés)

 • Lakóépületek teljeskörű kivitelezése ingyenes helyszíni felmérésse, tanácsadással, garanciával

 • Új épületek teljes villamos kivitelezése

 • Lakóépületek villamossági felújítása, régi elektromos vezetékek cseréje

 • Mérőhely bővítés, szabványosítás, E-ON ügyintézés

 • Napelemek, akkumulátoros tárolóegységek telepítése

 • Autótöltők kiépítése társas és családi házak területén

 • Intelligens otthonok tervezése, kivitelezése, programozása. Energia optimalizálás.

Munkafolyamat lépései

Érdeklődés/kapcsolatfelvétel

Ingyenes felmérés, tanácsadás, tervek közös elkészítése

Árajánlat készítés

Árajánlat átbeszélése, elfogadás az ügyfél részéről

Szerződés kötés, projekt időpontjának kijelölése

Megvalósítás

Átadás, dokumentációk lezárása

IEQ Electric Quality

Hazai érték, nemzetközi tapasztalat

Kapcsolatfelvételi űrlap

További szolgáltatásaink

 • Mérnöki szolgáltatások

  Villamosmérnöki szolgáltatás magánszemélyek részére:Az építtetők, építészek és szolgáltatók közötti szoros együttműködés elengedhetetlen, különösen, ha új építésről vagy korszerűsítésről van szó. Már a tervezési fázisban tanácsot adunk, és építészével egyeztetve elvégezzük, 

 • Elektromos autó töltő

  Elektromos autó töltők A világ körülöttünk állandóan változik.A technikai fejlődés az innovatív megoldásoknak, módszereknek köszönhetően megállíthatatlan. Az újítások emberek millióinak változtatják meg hétköznapjait, pozitív irányban.Ezek a változások futótűzként terjednek az