Tanyafejlesztési pályázat-lezárás 2022.03.31.

By kretlerg In Pályázatok (lakosság)

Pályázati kiírás: VP6-7.2.1.4-17

Pályázati tájékoztató: Tanyafejlesztési pályázat   VP6-7.2.1.4-17

A Tanyafejlesztési pályázat egyike azon kevés támogatásnak, amely CSAK a tanyán élőket segíti. A támogatás célja a vidéki településeken élők életminőségének javítása, a fenntarthatóság növelése olyan kisléptékű infrastruktúra fejlesztések támogatásával, amelyek hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez, a helyi gazdaság fejlesztéséhez, a szennyvízkezeléshez és a tanyasi térségek alapvető infrastruktúrával való ellátottság növeléséhez. Felhasználható villamos energia rendszer kiépítésére (áram bekötése), illetve villamos energia ellátás fejlesztésére, ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítésére és szennyvízkezelést, -tisztítást szolgáló rendszer kiépítésére is. A felhívás keretében a tanyákon élő népesség életminősége és a vidék népességmegtartó képességének javulása várható.

Kik igényelhetik a támogatást?

 

Jelen támogatás csak és kizárólag abban az esetben igényelhető, ha a pályázó minden feltételnek megfelel az alábbiak közül:

 

    A benyújtás megelőző 12 hónapban az elfogadott tanyasi térségben*, egy tanyán él életvitelszerűen, igazolható módon

    a fejleszteni kívánt tanya a földhivatali ingatlan-nyilvántartás szerint a saját tulajdona, vagy házastársáé, egyenes ágbeli rokonáé

    a pályázó 18. életévét betöltött cselekvőképes személy

 

* Elfogadott tanyasi térségek: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Monori (kivéve Gyömrő), Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei járásának települései.